Diversitat Cultural

martes, 29 de abril de 2008

Matrimoni


El matrimoni és la unió sexual i econòmica socialment aprovada entre una dona i un home.
El matrimoni és un costum en totes les societats, és a dir, és universal encara que no es
dugui a terme de la mateixa manera.
En cada societat trobem variacions de com les persones es casen, amb qui es casa o amb quantes personals es casen. No obstant, en totes les societats no permeten que els pares es casin amb els fills o entre germans.
En el segle XIX, en una casta del sud de la Índia, els Nayar, tractaven el sexe i l'economia entre homes i dones com dues coses s
eparades, cosa que contradiu la definició anterior.
Les dones Nayar es casaven durant la pubertat. En la cerimònia el marit li posava un adorn d'or en el coll, a partir d'aquest moment el marit no tenia cap obligació, a vegades no es tornaven a veure.
La dona, ja casada, rebia diferents "marits" a partir dels anys. Tot i que aquesta es quedés embaras
sada, seria la família de la dona la que es faria càrrec del nen, sense que intervingués el pare. Això era degut a l'assistència dels homes a l'exèrcit. Per últim dir que algunes societats tenen cerimònies que marquen l'inici del matrimoni i altres no.

Tipus inusuals de matrimoni

A vegades en alguns matrimonis hi ha algú considerat dona o home encara que ell o ella no siguin biològicament així. Com per exemple els indis cheyennes casats prenien un travestí com a segona esposa. O com per exemple els matrimonis homosexuals entre els Azande (Àfrica). Els guerrers Azande no podien tenir esposes i moltes vegades es casaven amb nois que feien d'esposes per tal de satisfer les seves necessitats sexuals.
En moltes societats de l'Àfrica hi havien matrimonis entre dones on no hi havia relacions sexuals, sinó que una de les dones feia el paper de pare i marit.

O com a Kenia on hi ha matrimonis formats per dones, ja que moltes vegades un matrimoni no tenia hereters masculins. La dona que "es convertia" en home, pren el paper d’aquest i deixava de fer les tasques comuns entre dones per fer les dels homes. També busca un home a la seva dona per tal de que aquesta tingui fills, encara que aquests fills anomenaran pare a la dona que fa de home.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio